föreläsare


Jag är flitigt anlitad som föreläsare och gör många framträdanden på bibliotek och litteraturevent. 

I mina föreläsningar berättar jag om hur jag uppnått min dröm att bli utgiven författare, hur min skrivprocess ser ut, hur jag gör research, hur materialet jag hittar inspirerar mina berättelser och vad jag har för tips till andra som också drömmer om konstnärliga yrken. 


Sagt om mina föreläsningar:
"Tack för en inspirerande föreläsning! De som var där uppskattade den verkligen och var mycket nöjda. Blev ju en givande diskussion efteråt också vilket ju visar på att innehållet i din föreläsning är mycket intressant och aktuellt!" /Anna Persson, bibliotekarie Örkelljunga bibliotek

"Frida Skybäcks framträdande var både intressant och inspirerande! Allra bäst tyckte jag om partierna om hur hon gör research inför sina historiska romaner. Det märks att hon vet vad hon skriver om! Den övriga publiken lyssnade också mycket engagerat under författarträffen!" /Frida Lindqvist, bibliotekarie Kävlinge/Löddeköpinge


Kontakta mig gärna om ni vill ha mer information!
frida.skybeck@gmail.com

författarpodden

Författarpodden föddes hösten 2014 då författarna Frida Skybäck och Agnes Hellström bestämde sig för att göra ett poddradioprogram om bokbranschen och livet som författare. De tyckte själva att författartillvaron ofta kändes ensam, att det fanns många frågor om yrket men ingen att ställa dem till och att det saknades en röst som beskrev både skapandeprocessens höga toppar och djupa dalar.

Det visade sig snart att Agnes och Frida inte var ensamma om en längtan efter fler litterära diskussioner. Författarpodden blev snabbt en lyssnarsuccé och rankades av Dagens Nyheter som Sveriges bästa litteraturpodd (2014). 

Samtliga avsnitt av Författarpodden finns på Acast, Itunes och i andra vanliga poddkanaler. Lyssna nu!

Foto: Camilla Gewing-Stålhane