Foto: Camilla Gewing-Stålhane
Foto: Camilla Gewing-Stålhane


DE ROTLÖSA

Lydias bror Dani bär på ett mörkt förflutet. Som trettonåring värvades han av ett kriminellt gäng och dömdes för misshandel och narkotikabrott innan han lyckades bryta sig fri. De senaste åren har han skaffat både jobb och lägenhet och lovat sin familj att aldrig mer begå brott, så när Lydia kontaktas av polisen och får veta att Dani är misstänkt för att ha fört bort en ung kvinna rasar hela hennes tillvaro.    
           
Men det är något som inte stämmer med anklagelserna mot Dani och eftersom polisen är övertygad om att han är skyldig börjar Lydia själv gräva i fallet. Den försvunna kvinnan, Linnea Arvidsson, är bosatt i det välbärgade området Västra hamnen och studerar vid Malmö universitet. Hennes skola ligger bara ett stenkast från det kafé där Dani arbetar. Men varför skulle han föra bort en kvinna som han inte har någon som helst koppling till? Och är Linnea verkligen den polisen och media verkar tro att hon är? I en desperat jakt på svar försöker Lydia hitta sin försvunne bror. 
            
De rotlösa är en drabbande spänningsroman i vilken vi får följa historien genom tre perspektiv. Den första delen berättas av Lydia, den andra av Dani och den tredje av Linnea. Genom dem får vi lära oss hur tufft det kan vara att växa upp i ett av Malmös fattigaste områden, men också hur kärlek kan få oss att göra saker vi aldrig trodde var möjliga.

Recensioner:
”Frida Skybäck behärskar berättandets olika grenar och med De rotlösa blir det dramatiskt, spännande och gripande om familjeband, klasskillnader och kärlekens gränslöshet.” /Kapprakt

"Detta är både en gripande relationsroman och en spänningshistoria. Skildringen av Malmö är målande och personerna där beskrivs levande och trovärdigt." /Rasmus Klamas, BTJ

NYHETER

Bokcirkeln vid världens ände nominerade till "Årets Feelgoodroman" 
hos Adlibris

 

Bokhandeln på Riverside Drive nominerad till "Der LovelyBooks Leserpreis 2019" - ett av Tysklands största romanpriser. följ mig på facebook: