föreläsningar


Jag är flitigt anlitad som föreläsare och gör många framträdanden på bibliotek och litteraturevent. 

I mina föreläsningar berättar jag om hur jag uppnått min dröm att bli utgiven författare, hur min skrivprocess ser ut, hur jag gör research, hur materialet jag hittar inspirerar mina berättelser och vad jag har för tips till andra som också drömmer om konstnärliga yrken. 


Sagt om mina föreläsningar:
"Tack för en inspirerande föreläsning! De som var där uppskattade den verkligen och var mycket nöjda. Blev ju en givande diskussion efteråt också vilket ju visar på att innehållet i din föreläsning är mycket intressant och aktuellt!" /Anna Persson, bibliotekarie Örkelljunga bibliotek

"Frida Skybäcks framträdande var både intressant och inspirerande! Allra bäst tyckte jag om partierna om hur hon gör research inför sina historiska romaner. Det märks att hon vet vad hon skriver om! Den övriga publiken lyssnade också mycket engagerat under författarträffen!" /Frida Lindqvist, bibliotekarie Kävlinge/Löddeköpinge


Kontakta mig gärna om ni vill ha mer information!
frida.skybeck@gmail.com

Easywrite - en skrivkurs för alla som vill lyckas

Så länge jag kan minnas har jag drömt om att skriva en roman. Jag vet hur stark den där längtan är, men också hur svårt det kan vara att komma igång. Det tog många år innan jag vågade testa att skriva ett manus och det berodde till stor del på att jag inte visste var eller hur jag skulle börja. Sedan min debut har jag därför funderat över hur jag kan dela med mig av mina bästa tips och verktyg till andra med författardrömmar. 

EasyWrite är en skrivportal med verktyg och skrivkursen som grundades av författaren och entreprenören Kristine Storli Henningsen redan 2013. Sedan starten har EasyWrite, eller Författerskolen som den heter i Norge, utexaminerat tusentals nöjda kursdeltagare och hjälpt många att gå från författardröm till att bli utgiven författare.

När EasyWrite frågade om jag ville leda deras stora digitala romankurs i Sverige tackade jag genast ja. Som utbildad gymnasielärare känns det fantastiskt roligt att få förena mina färdigheter inom pedagogiken med min passion för att skriva och dela med mig av alla mina erfarenheter. EasyWrite har inte bara utvecklat en gedigen romankurs och en metod för att komma igång med sitt skrivande, de har dessutom byggt egna skrivverktyg.

Tycker du det låter intressant är du välkommen in på EasyWrites hemsida för att läsa mer. 

Författarpodden

Författarpodden föddes hösten 2014 då författarna Frida Skybäck och Agnes Hellström bestämde sig för att göra ett poddradioprogram om bokbranschen och livet som författare. De tyckte själva att författartillvaron ofta kändes ensam, att det fanns många frågor om yrket men ingen att ställa dem till och att det saknades en röst som beskrev både skapandeprocessens höga toppar och djupa dalar.

Det visade sig snart att Agnes och Frida inte var ensamma om en längtan efter fler litterära diskussioner. Författarpodden blev snabbt en lyssnarsuccé och rankades av Dagens Nyheter som Sveriges bästa litteraturpodd (2014). 

Samtliga avsnitt av Författarpodden finns på Acast, Itunes och i andra vanliga poddkanaler. Lyssna nu!

Foto: Hans Jonsson